Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

Αναβάθμιση μνήμης

ddr3Αναβάθμιση μνήμης RAM σε laptop

Η πιο εύκολη αναβάθμιση με τα πιο άμεσα αποτελέσματα σε ένα laptop είναι η αναβάθμιση της μνήμης RAM. Η μνήμη RAMμετριέται τώρα πλέον σε Gigabytes ή GB. Όσο περισσότερη μνήμη έχει το laptop μας τόσο καλύτερα γιατί στην μνήμη μεταφέρονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για να λειτουργήσει το λειτουργικό σύστημα του laptop από τον σκληρό δίσκο και ακόμα γιατί είναι πολύ πιο γρήγορη σε ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από τον σκληρό δίσκο.

Επικοινωνήστε με το τεχνικό μας τμήμα για να αναβαθμίσουμε την μνήμη στο laptop σας άμεσα

Τι είναι η μνήμη RAMsodimm slot

Η μνήμη RAM βρίσκεται συνήθως στην κάτω πλευρά του laptop και μπορούμε πολύ εύκολα να την αφαιρέσουμε. Η πλακέτα της μνήμης ονομάζεται DIMM και είδηκότερα στα laptop SODIMM. Συνήθως υπάρχουν 2 θήκες slot για την μνήμη στο Laptop μας. Στα netbook υπάρχει 1 slot όπως και σε αρκετούς υπέρ-φορητούς υπολογιστές 11’’ ή 12’’, που μπορεί να είναι ακόμα και ενσωματωμένη στην μητρική πλακέτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις της ενσωματωμένης μνήμης δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμιση της.

Αλλαγή μνήμης RAM που έχει πρόβλημα

Το κάθε μοντέλο laptop έχει περιορισμό στο πόση είναι η μέγιστη μνήμη RAM που μπορεί να «δει». Επίσης υπάρχει περιορισμός στο πόσο μεγάλο σε χωρητικότητα μπορεί να είναι το DIMM της μνήμης ανά slot.

Ακόμα υπάρχει περιορισμός στην πόση μνήμη μπορούν να “δουν” διάφορες εκδώσεις τον Windows. Όλες οι εκδώσεις windows 32bitμπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 3,25GB RAMενώ οι 64bit εκδώσεις μπορούν να δουν 32 ή και 64GB.

Κάθε κατασκευαστής λειτουργικών συστημάτων αναγράφει πόση είναι η ελάχιστη μνήμη για κάθε έκδοση λειτουργικού και πόση είναι η ενδεδειγμένη. Η ελάχιστη μνήμη που αναγράφουν οι κατασκευαστές λειτουργικών είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν φτάνει για να έχουμε ένα γρήγορο μηχάνημα.

Π.Χ. Όταν αναβαθμίζουμε την μνήμη σε ένα ας πούμε σε ένα μηχάνημα 7ετίας με windowsVista από 1GB σε 2GB είναι σαν να έχουμε άλλον υπολογιστή!

Πόση είναι η μέγιστη μνήμη που μπορεί να πάρει ένα Laptop;

Για τα συμβατικά laptop του εμπορίου και όχι για μηχανήματα ειδικών προδιαγραφών το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα SODIMM είναι των 8GB. Δηλαδή ένα καινούργιο laptop με 2 slot μνήμης το μέγιστο που μπορεί να έχει αυτή την στιγμή είναι τα 16GB. Αρκετά μπορεί να αναγράφουν μέγιστη μνήμη 32GB αλλά ακόμα δεν υπάρχουν στην αγορά SODIMM των 16GB. Σε laptop με 4 slot μνήμης μπορούμε να φτάσουμε και τα 32GB

Ενδεικτικές τιμές χωρητικότητας σε μνήμη RAM ανά λειτουργικό για να έχουμε έναν αξιοπρεπή υπολογιστή.

Windows XP SP3       2GB

Windows Vista           πάνω από 2GB

Windows 7                  πάνω από 2GB

Windows 8 & 8.1        4GB

Tip! Για την αλλαγή της μνήμης του υπολογιστή σας απευθυνθείτε σε ένα τεχνικό υπολογιστών. Προσοχή δεν αφαιρούμε ποτέ την μνήμη με ανοιχτό υπολογιστή. Βεβαιωθείτε ότι είναι σβηστός, αφαιρείστε την μπαταρία του laptop πριν την αφαιρέσετε. Αναβαθμίστε την μνήμη του laptop σας και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στην ταχύτητα του.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.90 (5 Votes)

Εκτύπωση Email