Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

Εγκατάσταση Drivers

vaioDrivers εσωτερικού υλικού και περιφερειακών συσκευών

Κάθε laptop έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και χρησιμοποιεί διαφορετικές συσκευές εσωτερικές και περιφερειακές όπως εκτυπωτές scanner κτλ.
Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά αυτές οι συσκευές με το λειτουργικό σύστημα του πρέπει να κάνουμε εγκατάσταση τους σωστούς οδηγούς ή Drivers της κάθε μία συσκευής.
Όταν είναι καινούργιο ένα Laptop ή όταν κάνουμε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις Factory Restore έρχεται με τους σωστούς οδηγούς προεγκατεστημένους στο λειτουργικό του σύστημα όποτε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν χρειάζεται να παιδευτούμε για να τους βρούμε.

Όταν όμως χρειαστεί να αλλάξουμε σκληρό δίσκο λόγο βλάβης και δεν έχουμε τα cd του restore ή εάν αγοράσαμε πιο καινούργιο λειτουργικό και θέλουμε να το περάσουμε, τότε πρέπει να βρούμε και να εγκαταστήσουμε τους σωστούς οδηγούς υλικού του laptop μας.

Κάθε κατασκευαστής laptop ή περιφερειακού υλικού είναι υποχρεωμένος να εκδώσει αυτούς τους οδηγούς στην ιστοσελίδα του. Αρκετές φορές όμως για να καταλάβεις ποιός driver πάει που χρειάζεται να έχεις παραπάνω γνώσεις από τον απλό χρήστη.

Οπότε εάν δεν λειτουργούν σωστά οι συσκευές του υπολογιστή σας ή εάν έχει άγνωστες συσκευές στην διαχείριση υλικού χρειάζεται να εγκαταστήσουμε τους σωστούς οδηγούς.

Συνήθη συμπτώματαunknown device

Δεν δουλεύουν κάποιες συσκευές όπως π.χ. η ασύρματη κάρτα δικτύου, ο αναγνώστης καρτών κτλ.

Η ανάλυση της οθόνης δε είναι η σωστή.

Ο εκτυπωτής δεν αναγνωρίζεται.

Κόστος εγκατάστασης οδηγών συσκευής.

Το κόστος εγκατάσταση των σωστών οδηγών μίας συσκευή ή ολόκληρου του laptop κοστίζει από 15 έως 35 ευρώ.


Tip!

Προσοχή στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος σας, ένας οδηγός 32bit δεν λειτουργεί σε 64bit λειτουργικό.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)

Ετικέτες: hardware drivers, laptop drivers

Εκτύπωση Email