Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

  • Υπηρεσίες
  • Επισκευές Hardware

Αλλαγή ή επισκευή μητρικής πλακέτας

toshiba-satellite-l350

Βλάβη στο motherboard του laptop

Η μητρική πλακέτα ενός laptop (motherboard ή M/B) είναι η κεντρική πλακέτα με την οποία είναι συνδεδεμένα όλα τα συστήματα και υποσυστήματα ενός laptop.

Οι μητρικές διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο και παρόλο που δύο μητρικές μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνονται ίδιες μπορεί να έχουν πολύ μεγάλες διαφορές.

Οι μητρικές διαφοροποιούνται κυρίως από:

  • Το είδος του επεξεργαστή που μπορούν να πάρουν
  • Το chipset
  • Εάν έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ή όχι
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.03 (17 Votes)

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Αλλαγή πληκτρολογίου

Laptop keyboards

Δεν δουλεύει το πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο ενός laptop είναι συνήθως αυτό που δέχεται την περισσότερη καταπόνηση από σκόνη, υγρά, τροφές που μπορεί να πέσουν πάνω του. Λόγο κατασκευής είναι αρκετά δύσκολο να καθαρίσουμε πλήρως ένα πληκτρολόγιο.

Μην αφαιρείτε τα πλήκτρα γιατί είναι πολύ πιθανών να σπάσετε τα πλαστικά ελάσματα που τα κρατούν και να μην μπορείτε να τα ξανά εφαρμόσετε στο πληκτρολόγιο.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (10 Votes)

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Αλλαγή Inverter

700m-inv

Η οθόνη του laptop δείχνει πολύ αχνά

Τα παλαιότερης τεχνολογίας laptop με οθόνες LCD CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) χρησιμοποιούν inverters για να ανάψουν τις λάμπες τις οθόνης.

Από το 2011 και μετά οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν LED οθόνες χωρίς inverter.

Όταν το inverter δεν λειτουργεί σωστά δεν ανάβουν οι λάμπες της οθόνης με αποτέλεσμα να μας είναι πολύ δύσκολο να δούμε τα γραφικά, παρόλο που αυτά μπορεί να εμφανίζονται κανονικά.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Αλλαγή καλοδιωταινίας οθόνης laptop

lcd-cableΤρεμοπαίζει η εικόνα στην οθόνη

Η οθόνη ενός laptop συνδέεται με την μητρική πλακέτα του με μία λεπτή καλοδιωταινία (laptop screen cable). Η καλωδιοταινία περνάει ανάμεσα στα πλαστικά περιβλήματα των μεντεσέδων (hinges) και συνεχίζει πίσω από την οθόνη του laptop. Αρκετές φορές από την χρήση μπορεί να φθαρεί και να μην κάνει επαφή ή να κάνει επαφή σε συγκεκριμένες θέσεις της οθόνης.

Όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να αλλάζεται άμεσα διότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά στο laptop, στην οθόνη του ή ακόμα και στην κάρτα γραφικών.

Σχεδόν σε κάθε διαφορετική σειρά laptop ενός κατασκευαστή χρησιμοποιείται και διαφορετική καλοδιωταινία ή ακόμα και η ίδια σειρά μπορεί να χρησιμοποιουνταί διαφορετικές καλωδιοταινίες ανάλογα με το μοντέλο.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.88 (8 Votes)

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email