Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

  • Βλάβες Laptop

Θέματα αναβάθμισης σε Windows10 από Windows7 ή 8

Προβλήματα στην αναβάθμιση από Windows 7 ή 8  σε Windows10 και τι πρέπει να προσέξουμε

Τα Windows 10 είναι το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft.

windows10Σε μία κίνηση marketing, την οποία όλοι οι χρήστες windows επικρότησαν, η Microsoft μας προσφέρει την αναβάθμιση του λειτουργικού μας από τα windows 7,  8 ή 8.1 σε windows 10. Αυτή η αναβάθμιση δεν είναι μία κίνηση χωρίς κινδύνους για τον υπολογιστή σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι το λειτουργικό Windows10 δεν είναι καλό ή ότι έχει προβλήματα, αλλά η αναβάθμιση σε αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά για να αποκλείσουμε τα προβλήματα στην λειτουργία του laptop ή του σταθερού μας PC. Έτσι κι αλλιώς κανένα λειτουργικό ή πρόγραμμα δεν είναι τέλειο εξαρχής, αλλιώς δεν θα υπήρχαν οι αναβαθμίσεις και τα service-pack.

Ακόμα η Microsoft στην ιστοσελίδα της μας δίνει σαφείς οδηγείες πως να γυρίσουμε στο παλιό μας λειτουργικό

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/going-back-to-windows-7-or-windows-81

  • Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχουν οδηγοί drivers για πολλές συσκευές όπως εκτυπωτές πολύ-μηχανήματα, κάμερες και γενικότερα για αρκετά περιφερειακά. Οπότε εάν έχετε κάνει αναβάθμιση του λειτουργικού σας και δεν λειτουργεί ο εκτυπωτής σας μην εκπλαγείτε. Σιγά σιγά όλοι οι κατασκευαστές περιφεριακών βγάζουν και drivers για windows10.

 

  • Δεύτερον σε πολλά laptop έχουμε παρατηρήσει μία αύξηση των θερμοκρασιών λειτουργίας όταν έχουμε αναβαθμίσει από ας πούμε windows7 σε windows10. Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας σε ένα laptop του οποίου η ψήκτρα του είναι μπλοκαρισμένη από σκόνη σωματίδια κτλ. Μπορεί να είναι καταστροφική για ευπαθή στην θερμοκρασία κυκλώματα όπως η κάρτα γραφικών. Έχουμε παρατηρήσει ότι μπορεί να δουλέψει στα windows10 το μηχάνημα για 10, 20 μέρες και να συμβεί μετά κάποια βλάβη λόγο θερμοκρασίας.

 

  • Υπάρχει περίπτωση, αφού περάσουμε τα windows10, σε κάποια ενημέρωση το νέο λειτουργικό να μην μπορέσει να ολοκληρώσει την αναβάθμιση των ενημερώσεων και να σταματήσει να δουλεύει, ίσως μη ανοίγοντας ή κάνοντας επανεκκινήσεις. Αυτό μπορεί να οφείλετε στην κακή κατάσταση και λειτουργία του αρχικού μας λειτουργικού, πριν την αναβάθμιση στα W10. Εάν έχουμε περασμένα πολλά αντιβιοτικά ταυτόχρονα, πολλά δωρεάν προγράμματα freeware ή και spyware προγράμματα που μπορεί να έχουν περάσει χωρίς να το έχουμε καταλάβει, όπως και προγράμματα που υποτίθεται ότι κάνουν optimize τον υπολογιστή μας, τότε δεν σας προτείνουμε να κάνετε την αναβάθμιση σε windows 10.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε πριν από την αναβάθμιση του λειτουργικού σας συστήματος σε windows10 να προβείτε στους παρακάτω ελέγχους

  • Υπάρχουν drivers για τις περιφερειακές συσκευές σας
  • Το λειτουργικό σας σύστημα είναι σε καλή κατάσταση ή είναι φρεσκο-εγκατέστιμένο και δεν καθυστερεί να ανοίξει ή να καθυστερεί στην λειτουργία του.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας δεν υπερθερμαίνεται.
  • Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για επαγγελματικούς λόγους χρησιμοποιώντας επαγγελματικά προγράμματα ή εμπορικές εφαρμογές Ελληνικής κατασκευής απευθυνθείτε πρώτα στον τεχνικό που σας κουράρει ή επικοινωνήστε με τους κατασκευαστές των προγραμμάτων σας για να προλάβετε οποιαδήποτε περίπτωση ασυμβατότητας ή δυσλειτουργίας των προγραμμάτων και των περιφερειακών συσκευών σας.

Tip!

Πριν και μετά την αναβάθμιση καλό είναι να δημιουργήσετε και κάποια recovery dvd για το λειτουργικό σας, λόγο της άμεσης λήψης της αναβάθμισης από το Internet δεν θα έχετε κάποιο άλλο μέσο εγκατάστασης.

Σε περίπτωση που έχετε κάνει την αναβάθμιση και ο υπολογιστής σας δεν λειτουργεί σωστα ή δεν είστε ικανοποιημένοι με το καινούργιο λειτουργικό και δεν μπορείτε μόνοι σας να γυρίσετε στο παλιό (rollback) στο LaptopFix μπορούμε να γυρίσουμε τον υπολογιστή σας στο παλίο λειτουργικό.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.94 (9 Votes)

Εκτύπωση Email

Το Laptop κάνει επανεκκινήσεις - Restart

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι οι οποίοι μπορεί να αναγκάζουν το laptop μας να κάνει επανεκκινήσεις. Οι αιτία μπορεί να είναι κάποιο πρόβλημα στο hardware του υπολογιστή μας όσο και στο software.

Restart λόγο προβλήματος στην μνήμη RAM.

Εάν η μνήμη Ram έχει πρόβλημα είναι πιθανόν να μας επανεκκινεί τον υπολογιστή.

Restartλόγο προβλήματος στον σκληρό δίσκο.

Εάν ο σκληρός μας δίσκος έχει πρόβλημα, ίσως κάποιο bad sectror, στα αρχικά sectorsτου σκληρού δίσκου που συνήθως αποθηκεύεται το λειτουργικό σύστημα, είναι πολύ πιθανόν το λειτουργικό σύστημα να μην μπορεί να φορτώσει και σαν αποτέλεσμα ο υπολογιστής μας να κάνει restart.

Restart λόγο υπερθέρμανσης του υπολογιστή.

Εάν ο ανεμιστήρας του laptopμας δεν έχει καθαριστεί και ένα η θερμό-αγώγιμη πάστα του επεξεργαστή όπως και τα θερμό-αγώγιμα pads των υπόλοιπων chip έχουν παλιώσει, είναι πιθανόν να δημιουργούν μία αυξημένη θερμοκρασία και έτσι tolaptop να κάνει restart για να μην βγει εκτός από τις ενδεδειγμένες θερμοκρασίες λειτουργιάς του.

Επανεκκινήσεις λόγο κατεστραμμένου λειτουργικού συστήματος.

Αρκετές φορές ένα laptop μπορεί να κάνει restart επειδή το λειτουργικό μας σύστημα έχει πρόβλημα. Ένα λειτουργικό μπορεί να αποκτήσει πρόβλημα από διάφορους λόγους όπως π.χ. μία άσχημη απεγκατάσταση προγράμματος ή από το απότομο τερματισμό λειτουργίας κατά το πέρασμα ενημερώσεων λειτουργικού, και φυσικά αρκετούς άλλους.

Διάγνωση και επισκευή

Επειδή είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που μπορεί να επανεκκινούν τον υπολογιστή μας είναι πολύ δύσκολο να γίνει μία σωστή διάγνωση από μη εξειδικευμένους τεχνικούς.

Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε σε ένα ειδικευμένο service υπολογιστών όπως το LaptopFix.

Tip!

Κρατάτε τον υπολογιστή σας καθαρό. Αποφεύγετε τα χτυπήματα του υπολογιστή ακόμα και όταν είναι στην τσάντα μεταφοράς του

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (11 Votes)

Εκτύπωση Email

Το Laptop είναι αργό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορεί να κάνουν το laptop σας αργό.

Αργό και κατά την φόρτωση του λειτουργικού του αλλά και κατά την χρήση του.

Βλάβη στο υλικό του laptop

Η κυριότερη βλάβη σε επίπεδο υλικού που μπορεί να κάνει το laptop μας να σέρνεται στον σκληρό δίσκο. Ένα σκληρός δίσκος εκτός από bad sectors μπορεί να έχει και delays στους τομείς του. Τα delays ή καθυστερήσεις είναι βλάβες στην μαγνητική επιφάνεια του σκληρού δίσκου. Όταν ο υπολογιστής προσπαθεί να διαβάσει πληροφορίες από ένα sector το οποίο

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (12 Votes)

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Το Laptop σβήνει ξαφνικά

Δουλεύει μερικά λεπτά μόνο και μετά σβήνει

Laptop thermal shutdown

Ο κυριότερος λόγος που ένα laptop σβήνει ξαφνικά είναι η αυξημένη θερμοκρασία λειτουργίας. Τα laptop όπως και πολλές ηλεκτρονικές συσκευές έχουν κυκλώματα ασφαλείας και σε περίπτωση που ο thermal sensor οποιουδήποτε υποσυστήματος καταγράψει αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από το όριο που έχει ορίσει ο κατασκευαστής τότε το laptop θα σβήσει για να προστατέψει τα κυκλώματα του από μία καταστροφή. Αυτό είναι το λεγόμενο thermal shutdown.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.88 (13 Votes)

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

  • 1
  • 2