Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

Το Laptop σβήνει ξαφνικά

Δουλεύει μερικά λεπτά μόνο και μετά σβήνει

Laptop thermal shutdown

Ο κυριότερος λόγος που ένα laptop σβήνει ξαφνικά είναι η αυξημένη θερμοκρασία λειτουργίας. Τα laptop όπως και πολλές ηλεκτρονικές συσκευές έχουν κυκλώματα ασφαλείας και σε περίπτωση που ο thermal sensor οποιουδήποτε υποσυστήματος καταγράψει αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από το όριο που έχει ορίσει ο κατασκευαστής τότε το laptop θα σβήσει για να προστατέψει τα κυκλώματα του από μία καταστροφή. Αυτό είναι το λεγόμενο thermal shutdown.

Εάν το laptop σας υπερθερμαίνεται και μετά σβήνει τότε σίγουρα χρειάζεται επισκευή ή καθαρισμό του συστήματος ψύξης.

fan hp dv5 katharismosΌταν συμβαίνει ένα τέτοιο φαινόμενο πρέπει να παρατηρήσουμε την λειτουργία του ανεμιστήρα του μηχανήματος. Δηλαδή εάν δουλεύει σηνέχεια σε υψηλές στροφές, δεν δουλεύει καθόλου ή δουλεύει ελάχιστα.

Εάν και μετά τον καθαρισμό, την επισκευή ή την αλλαγή του ανεμιστήρα του laptop και της ψήκτρας του συνεχίζονται οι, πέρα του φυσιολογικού, πολύ υψηλές θερμοκρασίες τότε είναι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στο Northbridge chipset του laptop ή στο chip της κάρτας γραφικών. Οπότε χρειάζεται επισκευή η μητρική πλακέτα ή επισκευή στην Κάρτα γραφικών

Laptop Power Failure

Ένας ακόμη λόγος ξαφνικού σβησίματος ενός laptop είναι να μην τροφοδοτείται με ρεύμα δηλαδή να μην κάνει καλή επαφή ο φορτιστής. Τότε είτε υπάρχει laptop power jackπρόβλημα στον βύσμα του φορτιστή του laptop, οπότε αλλάζουμε τον φωρτιστή του, είτε το πρόβλημα βρίσκεται στο εσωτερικό βύσμα τροφοδοσίας το οποίο χρειάζεται αλλαγή. Η βλάβη αυτή συμβαίνει όταν δεν έχουμε μπαταρία στο laptop ή η μπαταρία του είναι καταστρεμμένη και δεν κρατάει καθόλου.

Στο LaptopFix θα διαγνώσουμε το πρόβλημα που κάνει το laptop σας να σβήνει και θα το διορθώσουμε. Όλες οι εργασίες που πραγματοποιούμε έχουν εγγύηση. Επικοινωνείστε μαζί μας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις επισκευές και την εγγύηση τους.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.88 (13 Votes)

Εκτύπωση Email