Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

Το laptop ανάβει αλλά δεν μπαίνει στα Windows

Γιατί δεν φορτώνουν τα Windows;

Μετά τον αρχικό πρώτο έλεγχο των αρχικών ρυθμίσεων και των συσκευών του laptop που γίνεται από το BIOS (Built In Operating System) ξεκινάει η διαδικασία φόρτωσης του λειτουργικού συστήματος. Το πιο συνηθισμένο λειτουργικό σύστημα σε έναν φορητό υπολογιστή είναι τα windows της Microsoft και με αυτά θα ασχοληθούμε.

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μπορεί να αποτρέπουν την φόρτωση του λειτουργικού συστήματος. Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους περισσότερους.

Προβλημα σκληρού δίσκου

Το λειτουργικό σύστημα είναι αποθηκευμένο στον σκληρό δίσκο και από εκεί το διαβάζει ο υπολογιστής μας. Οπότε οι πρώτοι λόγοι που θα εξετάσουμε είναι λόγοι που οφείλονται σε χαλασμένο σκληρό δίσκο.

Ξεκινάμε από το εκνευριστικό Boot Device is missing. Ο σκληρός δίσκος μας είτε είναι εντελώς νεκρός και χρειάζεται αντικατάσταση ή έχει κουνηθεί και δεν πατάει καλά στην υποδοχή του. Αν δεν πάτα καλά απλός τον βάζουμε πάλι στην θέση του αφού βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανά γλιστρήσει βιδώνοντας τον στα σημεία που έχει το Laptop.

Ένα ακόμα σύμπτωμα χαλασμένου σκληρού δίσκου είναι η μπλε οθόνη BSOD (Blue Screen Of Death) κατά την διάρκεια της φόρτωσης του λειτουργικού. Συμβαίνει όταν ένας σκληρός δίσκος είναι χαλασμένος στην περιοχή που βρίσκονται τα δεδομένα που χρειάζεται το laptop μας για το λειτουργικό του. Όταν δηλαδή έχει Bad Sectors στην αρχή του. Όταν ένας σκληρός βγάζει bad sectors τότε χρειάζεται αλλαγή.

Αλλαγή σκληρού δίσκου

Πρόβλημα λειτουργικού συστήματος

Bootmgr missingΤώρα μπορεί ο σκληρός δίσκος να είναι εντάξει και το λειτουργικό να μην φορτώνει γιατί τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο να έχουν χαλάσει. εάν κάποιο ή κάποια από αυτά τα αρχεία έχουν χαλάσει, ξεκινώντας από τα αρχεία του Master Boot Record, BOOTMGR is missing ή NTLDR is missing, έως τα αρχεία χρήστη των windows, λόγο μία απότομης διακοπής λειτουργίας ή μιας ενημέρωσης που δεν αφήσαμε να τελειώσει και κλείσαμε τον μηχάνημα, το laptop μας δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει το λειτουργικό του. Μπορεί να βγάλει ακόμα και την welcome screen, ή αλλιώς το καλωσορίσατε στα windows, για να διαλέξουμε χρήστη και μετά να κολλήσει.Είναι πολύ συνηθισμένο αυτό να γίνεται σε όλα τα λειτουργικά windows, μετά από κάποια ενημέρωση που μπορεί να μην περάστηκε σωστά, η λανθασμένα να διακόψαμε την λειτουργία του laptopτην ώρα που πέρναγε τα update.

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν τρόποι επιδιόρθωσης του λειτουργικούς συστήματος άλλοι πολύπλοκοι και άλλοι πιο απλοί.

Μπορούμε να γυρίσουμε την εγκατάσταση των windowsσε μία προηγούμενη κατάσταση.

Μπορούμε να δοκιμάσουμε της αυτοματοποιημένες λειτουργίες αποκατάστασης των windows που μπορεί να windows7repairδιορθώσουν το πρόβλημα κυρίως εάν είναι στο MBR (master boot record). Συνήθως για να τις εκτελέσουμε θα χρειαστεί να κάνουμε bootμε το cdή το DVD της εγκατάστασης (Windows Vista και έπειτα).

Επισκευή λειτουργικού συστήματος

Πρόβλημα χρήστη (User) στα Windows

Ακόμα μπορεί το laptop μας να μπαίνει στα windows, να περνά την αρχική μαύρη οθόνη με το λογότυπο των windows κανονικά αλλά να κολλάει έπειτα. συνήθως σε μία μαύρη οθόνη με τον κέρσορα ή το mouse pointer να δουλεύει κανονικά. Σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα μπορεί να είναι στον χρήστη των windows (π.χ. User). Σε αυτήν την περίπτωση δημιουργούμε έναν άλλο χρήστη και μεταφέρουμε τα αρχεία μας από τον έναν στον άλλο.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.45 (21 Votes)

Εκτύπωση Email