Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

Αλλαγή Inverter

700m-inv

Η οθόνη του laptop δείχνει πολύ αχνά

Τα παλαιότερης τεχνολογίας laptop με οθόνες LCD CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) χρησιμοποιούν inverters για να ανάψουν τις λάμπες τις οθόνης.

Από το 2011 και μετά οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν LED οθόνες χωρίς inverter.

Όταν το inverter δεν λειτουργεί σωστά δεν ανάβουν οι λάμπες της οθόνης με αποτέλεσμα να μας είναι πολύ δύσκολο να δούμε τα γραφικά, παρόλο που αυτά μπορεί να εμφανίζονται κανονικά.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι inverter. Οι διαφορές του έχουν να κάνουν με τις τάσεις που χρησιμοποιούν, τα βύσματα εισόδου και εξόδου και εάν είναι για μία ή δύο λάμπες.

Συμπτώματαlaptop inv

Η βλάβη σε ένα inverter μπορεί να αρχίσει με ελαφρό τρεμόπαιγμα στην οθόνη. Εάν χτυπήσουμε ελαφρά με το δάχτυλο την πλαστική επιφάνεια κάτω από την οθόνη ίσως επανέλθει στην σωστή λειτουργία.

Μπορεί επίσης να καεί ξαφνικά χωρίς να υπάρχει καμία προηγούμενη ένδειξη να μην ανάψει η λάμπα της οθόνης του laptop.

Εγκατάσταση και εγγύηση

Το Inverter βρίσκεται συνήθως μέσα στο περίβλημα της οθόνης στην κάτω μεριά. Συνιστούμε την αλλαγή του μόνο από ειδικευμένους τεχνικούς. Επίσης δεν κάνουν όλα τα inverter για όλα τα laptop ακόμα και εάν όλα τα βύσματα τους είναι ίδια. Πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο τον τύπο που δίνει ο κατασκευαστής. Ένα inverter κοστίζει από 15€ και δίνουμε εγγύηση υλικού και εργασίας 5 μήνες.

Η αλλαγή ενός inverter είναι μία γρήγορη διαδικασία που διαρκει το πολύ 15 λεπτά.

Tip!

Βάλετε την οθόνη σε κλήση προς μία πηγή φωτός για να δείτε αν σχηματίζονται γραφικά στην οθόνη κατά την έναρξη του laptop. Εάν ναι τότε πιθανότατα το Inverter σας θέλει άλλαγμα.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

Ετικέτες: laptop inverter

Εκτύπωση Email