Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

Αλλαγή μνήμης RAM στο Laptop

bsod small

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ταχύτητα ενός Laptop είναι το μέγεθος της χωρητικότητας της μνήμης RAM και η σωστή στη λειτουργία της. Το μέγεθος της μνήμης μετρείται σε Gigabyte (GB).

Είδη μνήμης RAM

Δεν παίρνουν όλα τα laptop τις ίδιες μνήμες RAM. Υπάρχουν οι DDR, DDR2 και DDR3 με τις DDR3 να είναι οι πλέον σύγχρονες. Ακόμα οι μνήμες RAM διαφοροποιούνται ανάλογα την ταχύτητα χρονισμού τους 1600MHz 1333MHz, 1066MHZ (DDR3) 800MHz, 667MHz 533MHz (DDR2) 400MHz 333MHz 266MHz (DDR). Laptop παλαιότερα των 12 ετών χρησιμοποιούσαν μνήμες SDRAM

Είναι σύνηθες όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο laptop να είναι αρκετά γρήγορο και μετά από 2-3 χρόνια χρήσης να φαίνεται ότι είναι πολύ πιο αργό. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Επειδή έχουμε εγκαταστήσει αρκετά προγράμματα πλέον που μπορεί να ξεκινούν με την εκκίνηση του laptop μας και επίσης επειδή οι κατασκευαστές ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγάζουν καινούργιες ενημερώσεις για τα λειτουργικά τους που χρειάζονται περισσότερους πόρους μνήμης.

Η μνήμη είναι το πιο εύκολα προσβάσιμο υλικό ενός laptopκαι βρίσκεται συνήθως στην κάτω μεριά του.

Όταν έχουμε βλάβη στην μνήμη RAMddr3

Το laptop δεν ανάβει καθόλου παρόλο που το LED του Power On είναι αναμμένο.

Όταν ξεκινάει το λειτουργικό σύστημα βγάζει μία μπλε οθόνη BSOD και κάνει επανεκκίνηση.

Αλλαγή και εγγύηση μνήμης RAM

Η αλλαγή της μνήμης είναι μία πολύ εύκολη υπόθεση. Κοστίζει από 15€ χωρίς το ανταλλακτικό. Η εγγύηση κυμαίνεται από ένα έως 5 χρόνια αναλόγως με τον κατασκευαστή της μνήμης.

Για τιμές σε μνήμες laptop επισκευτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Αναβάθμιση μνήμης RAM

Tip!

Όταν μεταχειρίζεστε ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως η μνήμη RAM βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις σωστές προφυλάξεις εναντίων φορτίων στατικού ηλεκτρισμού που μπορεί να βλάψουν τα εξαρτήματα.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

Ετικέτες: bsod, ddr,, ddr2,, ddr3,, sodimm, ram laptop, allagi ram

Εκτύπωση Email