Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

  • Laptopfix blog
  • Επισκευή βύσματος Toshiba L300 και πλαστικών

Επισκευή βύσματος Toshiba L300 και πλαστικών

toshiba l300 dc jackΠρο μερικών ημερών ένας πελάτης εκτός Αθήνας μας έστειλε ένα Laptop toshiba L300 στο οποίο δεν είχε χαλάσει απλώς το βύσμα τροφοδοσίας αλλά είχαν σπάσει τα εσωτερικά πλαστικά που το κρατούσαν στην θέση του.

 

 

 

 

 

Η ζημιά έγινε σίγουρα μετά από πτώση του laptop με τον φορτιστή του συνδεδεμένο. Έτσι έσπασαν τα εσωτερικά πλαστικά που περικλείουν το βύσμα και το κρατούν στην θέση του.toshiba l300 dc jack broken plastic Ο πελάτης προσπάθησε να σταθεροποιήσει το βύσμα με κόλα στιγμής (φαίνονται στις φωτογραφίες τα κατάλοιπα της κόλας) αλλά δεν τα κατάφερε. Καμία κόλλα στιγμής δεν κολλάει πλαστικά για laptop. Μετά από κάποιον καιρό από τις πολλές φορές που χρησιμοποίησε το Laptop με το βύσμα να πλέει μέσα την υποδοχή του, το βύσμα άρχισε να μην κάνει καλή επαφή με το καλώδιο που το συνδέει με την μητρική πλακέτα. Από ότι φαίνεται πρέπει να προσπάθησε ο ίδιος ο πελάτης ή κάποιος συνάδελφος να το ξανακολλήσει με καλάι. Η κόλληση μπορεί να είχε πετύχει αλλά εάν δεν φτιαχνόταν ένα σωστό περίβλημα που θα κρατούσε το βύσμα στην θέση του σιγά σιγά θα ξανακοβόταν τα καλώδια από τους ακροδέκτες του βύσματος.

 

 Επισκευή του βύσματος και της εσωτερική πλαστικής "φωλιάς"

Έτσι για να επισκευάσουμε σωστά το Laptop εκτός από την αλλαγή του βύσματος και του καλωδίου του με καινούργιο ήταν βασικό να φτιάξουμε μία βάση "φωλιά" όπως βλέπετε στην φωτογραφία που θα κρατάει το βύσμα σταθερά στην θέση του χωρίς να κουνιέται εσωτερικά και να φθείρει της ενώσεις των καλωδίων του. toshiba l300 dc jack fixed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (6 Votes)

Εκτύπωση Email