Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

Οι κόπροι του Αυγεία

Πριν από μερικές ημέρες παραλάβαμε ένα Hewlett Packard Dv5.

ΟΚ ναι είναι ένα laptop που έχει ξεπεράσει την ζωή που υπολόγισε η κατασκευάστρια του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Η βλάβη για την οποία ήρθε το laptop ήταν ότι δεν δούλευε το wifi. Ναι μεν έβλεπε τις συνδέσεις, έβλεπε τα δίκτυα, ζητούσε το password αλλά μετά δεν μπορούσε να συνδεθεί.

fan hp dv5 katharismos

 

 

 

 

 

 

 

 

hd dv5 thermokrasia1

Ανοίγοντας το στον πάγκο παρατηρήσαμε ότι το κακόμοιρο μηχάνημα είχε ένα στρώμα… λάσπης, πίσσας τσιγάρου και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο επάνω του. Εξωτερικά ήταν ίσως το πιο βρόμικο laptop που μας έχει έρθει ποτέ. Ανάβοντάς το παρατηρήσαμε ότι πράγματι δεν μπορούσε να συνδεθεί στο wifi του εργαστηρίου μας, είδαμε ακόμα ένα τόνο άχρηστα boost pc, registry cleaner κτλ. προγράμματα αλλά παρατηρήσαμε και κάτι ακόμα. Ο πελάτης είχε εγκαταστήσει το CoreTemp. Ένα πρόγραμμα που μας δείχνει τις θερμοκρασίες λειτουργίας του μηχανήματος το οποίο έτρεχε στο taskbar. Και ενώ το μηχάνημα ήταν σε κατάσταση ηρεμίας η ένδειξη θερμοκρασίας έλεγε 96°C. Ανοίγοντας το πρόγραμμα όπως θα δείτε και στην φωτογραφία είχε φτάσει και στους 102°C !!!

 

filthy hp dv5Το άμοιρο μηχάνημα μούγκριζε με το ανεμιστηράκι του ζητώντας απεγνωσμένα αέρα. Επικοινωνήσαμε με τον πελάτη και μας έδωσε το ΟΚ να το ανοίξουμε και να το καθαρίσουμε. Οπλιστήκαμε με καθαριστικά, γάντια latex, χαρτιά, πολύ θάρρος και αρχίσαμε πρώτα έναν εξωτερικό καθαρισμό. Στις φωτογραφίες βλέπετε το laptop μίσο-καθαρισμένο σαν Dr. Jekyll & Mr. Hide και λεπτομέρεια από το κουμπί ON. Μετά από μισό κιλό χαρτί κουζίνας, αρκετό ιδρώτα και 2 ζευγάρια γάντια latex ολοκληρώσαμε τον εξωτερικό καθαρισμό και ξεκινήσαμε τον εσωτερικό.

 

 

 

katharismos hp dv51Τα προεόρτια ήρθαν με το πληκτρολόγιο (φωτό) και τα συχαρίκια με το FAN. Αφού καθαρίσαμε τους «Κόπρους του Αυγεία» αλλάξαμε θερμό-αγώγιμα υλικά, δηλαδή πάστα επεξεργαστή και θερμό-αγώγιμα pads.

 

 

 

 

 

 

katharismos hp dv5 3

 

 

 

 

 

 

 

 

thermokrasia hp dv5 normal

Κλείσαμε τον υπολογιστή και τον ανάψαμε. Και να ως εκ θαύματος η θερμοκρασία του είναι 50°Cέως 63°C. 

Όσων αφορά την ασύρματη κάρτα δικτύου, ένα δωρεάν ληγμένο αντιβιοτικό από τα 4-5 που είχε φορτωμένα το laptop την μπλόκαρε. Drivers ξανά και όλα μια χαρά.

 

 

hp dv5 clean

 

 

Αποστολή εξετελέσθη. Άλλο laptop είρθε, άλλο laptop έφυγε

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.58 (6 Votes)

Εκτύπωση Email