Τηλέφωνο Service : +30 2107560088

Βραχυκλύκλωμα σε Toshiba Qosmio F60

Επισκευή Toshiba Qosmio F60-126

Qosmio f60

Ή καλύτερα πως μπορείτε να καταστρέψετε το Laptop σας εύκολα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταστρέψουμε το Laptop μας. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να προσπαθήσουμε να επισκευάσουμε μία βλάβη που πιστεύουμε ότι έχει μόνοι μας. Για την διάγνωση μία βλάβης χρειάζεται εκπαίδευση και πολύ εμπειρία, όπως σε όλες τις τεχνικές ειδικότητες. Για να ανοίξουμε οποιαδήποτε συσκευή πρέπει να ξέρουμε πως να το κάνουμε.

Το λύσιμο ενός laptop

 Πρώτα από όλα δεν είναι όλα τα laptop ίδια

 Εάν έχουμε λύσει ένα laptop δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα λύσουμε όλα. Για να ανοίξει τις περισσότερες φορές δεν αρκεί να αφαιρέσουμε τις βίδες του κάτω μέρους. Υπάρχουν και βίδες συνήθως κάτω από το πληκτρολόγιο όπως επίσης και πλαστικά κουμπώματα περιμετρικά του case.

Στην περίπτωση αυτού το Qosmio F60 ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος πελάτης μας προσπαθώντας να ανοίξει το laptop κατέστρεψε αρκετές θηλιές που πιάνουν τα παξιμάδια για τις βίδες επειδή δεν τις είχε βγάλει όλες. Ακόμα είχε καταστρέψει τα περισσότερα περιμετρικά πλαστικά κουμπώματα επειδή είχε προσπαθήσει να το ανοίξει χρησιμοποιώντας πολύ δύναμη. Ανοίγοντας το με δύναμη τα πλαστικά καπάκια ξήλωσε επίσης τις εσωτερικές καλώδιο-ταινίες χωρίς να τις ξεκουμπώσει πρώτα με αποτέλεσμα να αχρηστεύσει 2-3 από αυτές.

Το σημαντικότερο όμως το κατάφερε προσπαθώντας να κλείσει το laptop.

 

qosmio shortcirquit smallΈβαλε μία μεγαλύτερη βίδα από ότι έπρεπε κάτω από το πληκτρολόγιο. Την έσφιξε μέχρι τέλους με αποτέλεσμα η βίδα να περάσει πιο κάτω από το προβλεπόμενο. Αποτέλεσμα; Ξήλωσε μία αντίσταση, κατέστρεψε την πίστα της μητρικής και βραχυκύκλωσε το μηχάνημα.

Στα λιγότερο σημαντικά θα βάλουμε την καταστροφή των περισσότερων βιδών λόγο του λάθος κατσαβιδιού που χρησιμοποίησε.

Σε εμάς μάλιστα το έφερε πιστεύοντας ότι το πρόβλημα ήταν κάποια ταινία που δεν έκανε καλή επαφή παρόλο που είχε βραχυκυκλώσει την μητρική.

 

 

Επισκευή

Βάζοντας την μητρική στο μικροσκόπιο βρήκαμε την ζημιά που είχε προκαλέσει.

Αντικαταστήσαμε την αντίσταση, επισκευάσαμε την πίστα, καθαρίσαμε εσωτερικά το laptop, αλλάξαμε ταινίες, επισκευάσαμε όσα κουμπώματα γινόταν, επισκευάσαμε τις θηλιές για τα παξιμάδια. Το Qosmio αναστήθηκε και δουλεύει τέλεια.

qosmio shortcirquit fixed small

Άλλη μία συνηθισμένη ημέρα στο LaptopFix

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Εκτύπωση Email